goudsbloem

 

naamloos.png

goudsbloem is een eenjarige plant. De gedroogde bloemen kan je bewaren en in het volgend voorjaar zaaien. als je geluk hebt, overleven  de gedroogde bloemen die op de grond zijn gevallen, en worden ze in het voorjaar plantjes. Goudsbloem is een kruid. Het is goed voor de huid, bestrijd bacteriën. Goudsbloem  geneest wonden, eczeem, schimmel insectenbeten, zonnebrand, puistjes, herpes, zwellingen, helpt bij eelt, likdoorns, eksterogen. Kortom helpt dus bij een hoop huid problemen. De blaadjes worden vaak door de sla gedaan. De bloemen geven een gele kleur af. Sommige mensen gebruiken de bloemen om hun voeding te kleuren. Je kan een mengsel maken om op je huid te smeren. Door in een afgesloten fles  basisolie in te doen, bv amandel olie of gewoon olijfolie, daar doe je dan de bloemen bij en laat het mengsel dan enige weken staan, zodat het goed kan mengen. Daarna zeef je de bloemen uit de olie en is de olie klaar voor gebruik. Je kan wat van de goudsbloemolie ook  mengen met wat zeezout, dan heb je een body scrub. Je kan ook lotions maken of crèmes. Dan moet je bronwater aan de kook brengen dan mengen met gele bijenwas, die je eerst au bain marie  verwarmd hebt, en de goudsbloem olie.

succes.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s