lavendel

naamloos.png

Lavendel hoort zeker in je kruiden kast. Lavendel helpt goed bij ontstekingen. Van de bloemen kan je thee trekken en drinken. Niet te lang laten trekken want  dan wordt het te sterk. Ook kan je de gezwollen ontstoken plekken  inwrijven met de lavendel thee. drie keer daags.  Als de ontsteking  over  lijkt moet je niet gelijk stoppen met de lavendel. Want het is dan nog niet helemaal uit je lijf en kan dan weer terug komen. Je moet dan nog een paar dagen door gaan met de lavendel thee. Je kan wel afbouwen dan. Naar twee keer daags en twee dagen later naar een keer daags. Bij tandvlees ontstekingen kan je, je mond spoelen met lavendel thee.  Lavendel weert ook insecten.

Juni is de bloei tijd. Dus dan kan je  de bloemen volop plukken. Je moet  ze wel droog bewaren, zodat ze kunnen drogen. Als je ze afdekt kan het vocht niet weg en gaan de bloemen schimmelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s