slapen

zzzzz.png  Veel mensen lijden aan slaapstoornissen.

En er komen er steeds mee bij. Dat komt omdat men veel te druk bezig is. De meeste van ons (ik soms ook hoor) zitten bijna de hele dag op onze mobiel te starren. Daardoor blijven onze hersenen actief en vallen wij niet in slaap.

Slecht slapen is slecht voor onze lichaam en geest. Op den duur krijgen wij allerlei lichamelijke en geestelijke klachten.  Ook worden de slaapstoornissen erger. En lig je nacht na nacht te draaien omdat je niet in slaap kan komen, en de volgende dag voel je je ellendig en kan je niet veel hebben.  De meeste van ons doen het zich zelf aan.

Leg je telefoon weg, zet het uit. Zeker 2 uur voordat je gaat slapen. Ga dan ook geen discussies aan, want die houden je ook uit je slaap. Kijk dan naar rustige programma’s op tv of lees een ontspannend boek. Yoga oefeningen helpen ook. Of luisteren naar rustige muziek.

welterusten……zzzzzzzz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s