smeerwortel

Smeerwortel is een vaste plant, die de huid hydrateert en stimuleert om nieuwe cellen aan te maken. Geneest huid wonden zoals b.v. brandwonden, snijwonden etc. En helpt bij huidproblemen zoals psoriasis, eczeem etc. Ook goed voor kneuzingen, spierpijn.

De wortels van de plant hak je fijn  en dan toevoegen aan olijfolie en goed laten trekken. Je kan er ook crème van maken dan moet je de olie met de smeerwortel 3  tot 4 uurtjes zachtjes laten pruttelen op het fornuis. Als het afgekoeld is zeef je het en voeg er dan bijenwas aan toe of cacaoboter.

let op: smeerwortel alleen uitwendig gebruiken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s