ons lichaam

Ons lichaam zit zeer complex in elkaar, alles wordt bestuurd door onze hersenen. Inmiddels is veel bekend over de werking van ons lichaam en kunnen artsen een hoop problemen weer herstellen. Maar sommige dingen blijven toch een raadsel.

naamloos.png

wij staan er meestal niet bij stil maar ons lichaam is een heel mechanisme, onze organen werken contant, b.v. onze ademhaling, de lucht die wij inademen wordt meteen in onze neus opgewarmd, gefilterd  en vochtig gemaakt voordat het in onze longen terecht komt. bij dit proces komt heel wat bij kijken. en het wordt allemaal geregeld buiten ons bewust zijn om. Zo gaat het met alle processen in onze lichaam.

En neem nu bacteriën die zijn overal, ook goede bacteriën die ons lichaam nodig heeft bij bepaalde processen in ons lichaam. Maar ook van deze goede bacteriën kunnen wij ziek worden als onze lichaam zwak is. Dagelijks  worden er bacteriën door ons lichaam onschadelijk gemaakt zonder dat wij ons daar bewust van zijn. Pas als ons lichaam zwak is kunnen de bacteriën zich vermeerderen en worden wij ziek, pas dan zijn wij het bewust.

Om goed te blijven werken heeft ons lichaam goede, gezonde voeding nodig, rust en ontspanning. En toch blijven sommige mensen zich volstoppen met ongezond voedsel, waarna ze op dieet gaan en allerlei ongezonde producten eten. En de fabrikanten weten dat en maken daar handig gebruik van, want ze willen alleen hun producten verkopen. Er zijn ook mensen die te weinig eten. En vele van hun overlijden toch, nadat zij hun eetstoornis hebben overwonnen, omdat hun lichaam een klap heeft gehad door te weinig voeding. Anderen slaan door in hun health lifestyle. Ook opgejut door de fabrikanten. Proteïne is erg slecht voor ons lichaam. Laat je niet verlijden, je lichaam gaat er aan kapot. als je lichaam eiwit te kort komt, wordt dit aangetoond in je bloed en krijg je de tabletten op recept en niet van een of andere fabrikant, die er alleen op uit is om geld te verdienen en niks om jouw geeft.

Gewoon gezond en gevarieerd eten is voldoende. Mijd zoveel mogelijk de kant en klare producten. Want die zitten vol met suiker en vet. De suikervervangers zijn slechter  voor ons lichaam dan suiker zelf.

Soms heeft ons lichaam wel een steuntje nodig bij ziekte, operatie, slechte voeding e.d. Laat je dan wel goed informeren wat je in je lichaam stopt en geef het altijd door aan je arts. Zeker als je medicijnen slikt. Want sommige vitamine preparaten en of kruiden kunnen de medicijnen die je slikt afbreken, waardoor ze minder werkzaam zijn of helemaal niet meer werken.

Teveel vitamine en mineralen veroorzaakt meer schade aan ons lichaam dan een tekort aan vitamine en mineralen in ons lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s