edelstenen

agaat: deze steen biedt bescherming en geluk kleur: grijsblauw,blauw,groen,bruin,rood,geel. sterrenbeeld: steenbok en stier. De blauwe agaat is de steen voor de keelchakra de roodachtigeagaat is de steen voor de sacraal en navelchakra.
amazoniet :dit is de steen voor openheid en vriendschap.kleur: goen,blauwgroen,turkooisblauw. sterrenbeeld: waterman. Vooral voor hartchakra maar ook voor keelchakra.
amethist:dit is de steen voor verandering en reinheid. kleur:licht tot donkerviolet. Dit is de steen voor de kruinchakra. sterrenbeeld: vissen,schorpioen en boogschutter.
apatiet: de steen voor openhartigheid en sociaal. kleur: blauwviolet, wit, geelroze of groen. De steen voor de keelchakra. Sterrenbeeld: boogschutter
aquamarijn: dit is de steen voor vrede en zachtheid. kleur: groen tot lichtblauw. Deze steen is de steen voor de keelchakra. sterrenbeeld:waterman,weegschaal en vissen.
aventurijn: voor rust en geduld. kleur: felgroen, meestal met glanzende chroomglans. Deze steen is voor de hartchakra. sterrenbeeld: kreeft, stier en boogschutter.
barnsteen: de steen voor succes en rijkdom. kleur: felgeel tot bruin, soms zelfs roodachtig of wit. Deze steen is de steen voor de navelchakra. sterrenbeeld:tweelingen
bergkristal: de steen voor helderheid en verlichting. kleur: helder doorzichtig tot wit. Deze steen behoort tot alle chakra’s. sterrenbeeld: leeuw
clachiet: de steen voor innerlijke helderheid en groei. kleur: wit.roze, geel,groen en blauw. De blauwe is voor de keelchakra, groen en roze zijn geschikt voor de hartchakra en de roodachtige tot geel voor de navelchakra. sterrenbeeld: steenbok.
carneool: is de steen voor activiteit en idealisme. kleur: geel,oranje, rood, bruin. Deze steen is geschikt voor de sacraalchakra. sterrenbeeld: stier, ram, tweelingen en maagd.
chalcedoon: beheerstheid en concentratie op het wezenlijke. kleur: felblauw of duifblauw, maar ook wit, roze, rood en koperkleuren. Deze steen is geschikt voor de keelchakra. sterrenbeeld: kreeft en boogschutter.
chrysokol: dit is de steen voor evenwicht en verdraagzaamheid. kleur: groen tot turkoois. Deze steen is goed voor de keelchakra. sterrenbeeld: stier, kreeft, waterman en weegschaal.
chrysopras: de steen voor helderheid en bezinning. kleur: appelgroen. Deze steen is geschikt voor de hartchakra. sterrenbeeld: kreeft.
citrien: levensmoed en zelfverzekerdheid. kleur: citroengeel tot goudbruin. Geschikt voor navel- en wortelchakra. sterrenbeeld: tweelingen en maagd.
granaat: de steen voor opbouw en hoop. kleur: rood, oranje, roze, geel,groen, bruin en zwart. Deze steen is geschikt voor de wortel- en de sacraal chakra.
hematiet: de steen voor moed en bloed. kleur: zwartgrijs en glanzend als metaal. Deze steen is geschikt voor de wortelchakra.sterrenbeeld: schorpioen. :

jade: de steen voor vernieuwing en geluk.kleur: licht tot donkergroen, witachtig, zwart, geel of violet. Naargelang van de kleur en de klacten is deze steen geschikt voor de sacraal- voorhoofd- of navelchakra. sterrenbeeld: weegschaal, vissen en kreeft.
jaspis: de steen voor wilskracht en dapperheid. kleur: rood, roodbruin, geel, groen of bont met veelkleurige tekeningen. Gele jaspis is geschikt voor de navelchakra, rode voor het wortelchakra. sterrenbeeld: ram en maagd.
kunziet: de steen voor verdraagzaamheid en rechtlijnigheid.kleur: wit, roze, roodachtig, violet, doorzichtig. Hartchakra (roze), voorhoofdchakra (violet). sterrenbeeld: deze steen wordt niet aan een specifiek sterrenbeeld toegeschreven.
lapis lazuli: de steen voor inspiratie en wijsheid. kleur: lichtblauw via azuurblauw tot blauwviolet. Deze steen is geschikt voor de voorhoofd- en keelchakra. sterrenbeeld: boogschutter.
maansteen: de steen voor kalmering en reiniging. kleur: beige, witachtig, geelachtig, blauwachtig, rookblauw. Deze steen is geschikt voor de sacraalchakra. sterrenbeeld: kreeft (witachtige stenen) vissen (blauwachtige stenen).
malachiet: de steen voor begrip en aanvaarding. kleur: lichtgroen tot donkergroen en gestreept. Geschikt voor alle chakra’s vooral hartchakra. sterrenbeeld: waterman en steenbok.
obsidiaan: de steen voor onschendbaarheid en vrijeid. kleur: verschillende kleuren. Donkerbruine stenen zijn geschikt voor voorhoofdchakra en wortelchakra. sterrenbeeld: schorpioen en boogschutter.
onyx: de steen voor kracht en sterkte. kleur: zwart, soms met witte vlekken of lijnen. Deze steen is geschikt voor alle chakra’s in combinatie met andere stenen. sterrenbeeld: steenbok.
pyriet: verdwijning van onduidelijkheden en ziekten. kleur: zilver tot goudglanzend. Deze steen is geschikt voor navel- en keelchakra. sterrenbeeld: alle sterrenbeelden.
rhodochrosiet: openheid en alomvattende liefde. kleur: roze, gedeeltelijk met witte strepen. Geschikt voor hart- en navelchakra. sterrenbeeld: stier.
rhodoniet: zelfverwezelijking en hulp kleur: rozerood met donkere insluitels. Geschikt voor hartckara en sacraalckara. sterrenbeeld: stier.
.rozenkwarts: vertrouwen en naastenliefde. kleur: lichtroze doorschijnend. Deze steen is geschikt voor de hartchakra. sterrenbeeld: stier en weegschaal.
toermalijn:; rijkdom aan liefde en vriendschap. kleur: alle kleuren. Deze steen is geschikt voor alle chakra’s naar gelang de kleur.sterrenbeeld: de blauwe variant hoort bij weegschaal, groene bij steenbok en roze, roodachtige bij de schorpioen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s